Att läsa är att handla

Välkommen!

VÄLKOMMEN!

Your cart

Your cart is empty

»Jag hade intentionen klar för mig: jag ville inte skriva en bok som går emot; jag ville skriva en bok som går framåt

Andra sidan berget är boken som vi alla har längtat efter. Vi lever idag instängda i kunskapssystem och kategorier som skiljer oss åt från naturen, andra människor - och till och med från oss själva. Kvinnor och andra ställs mot män; svarthet mot vithet. Men Andra sidan berget av Minna Salami visar oss vägen fram till en rikare kunskapssyn: hur vi kan upptäcka samhörighet, frigörelse, makt och verklig skönhet.

»Andra sidan berget är en inträngande, utmanande och visionär bok som vågar använda svart feminism som prisma för att hjälpa oss alla att uppfatta och förstå världen bättre. Jag läser den långsamt och avnjuter den som intellektuell soul food och hela tiden uppskattar jag Minna Salamis rika tankevärld och hennes övertygande sätt att skriva. Boken är ett viktigt bidrag till feminismens kanon i och med att den förändrar vår världsbild och visar på nya och spännande möjligheter för hur livet kan levas, som känns befriande.«

Bernardine Evaristo, författare till Booker Prize-belönade FLICKA, KVINNA, ANNAN

 

Minna Salami är nigeriansk, finsk och svensk författare, bloggare, samhällskritiker och internationell konferenstalare. Hon är grundare till den flerfaldigt prisbelönta bloggen MsAfropolitan och har medverkat i antologier, läromedel, barnböcker och tidskrifter som The Guardian, Al Jazeera och The Philosopher. Tidskriften Elle har listat henne som »en av tolv kvinnor som förändrar världen« jämte bland andra Angelina Jolie och Michelle Obama. Minna har framträtt och talat om feminism, frigörelse, avkolonisering, sexualitet, Afrikastudier och populärkultur på inbjudan av Europaparlamentet, Oxford Union Society, Yale University, TEDx, Singularity University vid Nasa och UN Women. Hon har anlitats av regeringar, lett program för The New Institute och sitter i styrelsen för tvärvetenskapliga organisationer och stiftelser som The Royal Institute of Philosophy. Hon har utbildning från Lunds Universitet och University of Londons SOAS. Hon är bosatt i London.